Veřejné zakázky v roce 2010

15.03.2011

AAAPOPTÁVKA.CZ zveřejnila počty a finanční objemy veřejných zakázek, které byly do jejího systému zadány v roce 2010. AAAPOPTÁVKA.CZ je největším poskytovatelem databáze veřejných zakázek v ČR a pro své klienty uveřejňuje informační zprávu pojednávající o trhu veřejných zakázek v České republice za loňský rok.

Jak vyplývá z interních statistik, největší on-line databází veřejných zakázek za rok 2010 byl poptávkový systém AAAPOPTÁVKA.CZ. Celkový počet 26 318 zveřejněných zakázek od veřejných subjektů ve výsledku umožnil dodavatelům registrovaným v systému získat obchodní příležitosti v hodnotě téměř 46 miliard korun. Nejvíce veřejných zakázek bylo zveřejněno v kraji Praha – konkrétně 4 317. Největší finanční objem těchto obchodních příležitostí byl zaznamenán v kraji Moravskoslezském, jejichž celkový obrat překročil 6,5 milardy korun.

AAAPOPTÁVKA.CZ na svých stránkách zpřístupňuje veřejné zakázky, které vypisují veřejné subjekty z celé České republiky. Nadlimitní veřejné zakázky jsou registrovaným uživatelům k dispozici zdarma. Přístup do katalogu podlimitních zakázek a zakázek malého rozsahu uživatel získá již od 208 Kč/měsíc. AAAPOPTÁVKA.CZ na trhu působí 4 rok a od ledna 2009 poskytuje svým klientům stále se rozšiřující databázi veřejných zakázek. Ze statistik je patrné, že každý registrovaný uživatel získá přístup k více než 110 zveřejněným zakázkám denně.