Historicky nejvyšší počet poptávek nabídl poptávkový server AAAPOPTÁVKA.CZ

12.04.2010

Společnost AAA POPTÁVKA.CZ, s.r.o. provozuje poptávkový systém, největší databázi veřejných zakázek a katalog dodavatelů na internetu. V dubnu 2007 byl zahájen ostrý provoz projektu a za 3 roky fungování si systém www.aaapoptavka.cz vybudoval stabilní pozici na trhu poptávkových systému v ČR. V současné době pokrývá přibližně polovinu trhu v poptávkových databázích a nabízí svým klientům největší databázi veřejných zakázek. Společnost dále působí od května 2009 na Slovensku a od ledna 2010 v Polsku.

On-line poptávkový systém je velice jednoduchým a uživatelsky přijatelným modelem na trhu a místem, kde dochází k setkání poptávky a nabídky. Jednoduchým způsobem a hlavně bezplatně můžete oslovit desítky dodavatelů se svou poptávkou. „Marketingové průzkumy naší společnosti ukazují realizaci více než poloviny zadaných poptávek, což za jeden průměrný měsíc představuje hodnotu uskutečněných obchodů přes 1 mld. Kč“ konstatuje Pavel Matoušek, jednatel společnosti AAA POPTÁVKA.CZ, s.r.o.

Počet zadaných poptávek každým rokem roste o desítky procent a poptávající začínají opakovaně využívat tuto bezplatnou a přehlednou službu. Vzrůstající počet poptávek přímou úměrou přitahuje i větší počet malých a středních firem, pro které se poptávkové systémy stávají důležitým zdrojem obchodních příležitostí pro jejich podnikání. Poptávkový systém www.aaapoptavka.cz zveřejnil za měsíc březen 12 030 soukromých a firemních poptávek a jako první poptávkový systém překonal hranici 12 000 poptávek za jeden měsíc. Tento rekord si jistě bude chtít společnost udržet a dál chce být největším poskytovatelem poptávek na trhu. Nárůst poptávek oproti březnu 2009 činí 44 % a celková odhadovaná hodnota poptávek v měsíci březnu činila 2,4 mld. Kč.

Poptávkové systémy se pro svoji uživatelskou jednoduchost a výhodnou cenu stávají chytrou volbou podnikatelů, kteří chtějí získat nové obchodní příležitosti. Tento fakt podporuje celkový obrat realizovaných poptávek přes poptávkové systémy i množství firem, které jejich služeb využívají.