Hledáte kvalitní víno, které je vyráběné s láskou k přírodě a k vínu samotnému? Jedinečnou chuť, která je pravidelně oceňována na oblastních výstavách vín? To vše a mnohem víc naleznete u vinohradníka a malovinaře Václava Bartoňka.

Pan Václav Bartoněk se pěstováním vinné révy a výrobou vína začal zbývat už jako zahrádkář v Hustopečích u Brna, později po přestěhování do Boleradic jako pěstitel a člen vinařského spolku.

Z počátku vyráběl víno pouze pro vlastní potřebu a prodával jen přebytky. Dle jeho slov ho však postupně potřeby rodiny a přátel přiměly vysadit záhumenkový vinohrad. Z původních pěti arů se plocha vinic rozrostla na celkových 0,53 hekatru. Tato plocha zajišťuje dostatečné množství surovin pro výrobu odrůdových vín.

Víno z Jižnch svahů Boleradických vničních tratí je zpracováváno v rodinném
vinařství a zakoupit jej můžete především na e-shopu https://www.vinozoom.cz/vinarstvi/vineart-bartonek. Vybírat můžete z aktuální nabídky, do které se řadí např. z bílých vín Ryzlink vlašský 2020, polosuché, které vyniká svou zelenožlutou barvou a především harmonickou chutí lipového květu. Toto víno je doporučeno podávat k předkrmům, měkkým sýrům i vepřovému masu.

Chardonnay 2020, suché, se vyznačuje vůní grepu a skvěle vyváženou chutí, která je ideálním doplňkem k mořským ploům, rybám nebo k italské kuchyni.

 

„Výběr je opravdu pestrý a potěší každý smysl. Tak co, které víno ochutnáte jako první?“

Kontaktní formulář

Vaše zpráva bude odeslána společnosti Václav Bartoněk

Václav Bartoněk

  • Boleradice 419
  • Boleradice 69112
  • IČ: 05328144

Kontaktní údaje

Kontaktní osoby

Hledáte dodavatele?

Zadejte poptávku ZDARMA.

Zadat poptávku

Hledáte nové zákazníky?

Registrujte firmu a získejte nyní 2 měsíce ZDARMA.

Registrovat firmu